Find den rigtige pris: Gang udviklerens prisestimat med Pi

Udgivet: February 04, 2016
Senest opdateret: July 01, 2021

Det hele tager længere tid

Når udviklere/projektledere/CIO's (kært barn har mange navne) estimerer udviklingsopgaver, så glemmer de ofte at afsætte tid til:

  • Løsning af problemer som uventet opstår efterhånden som et projekt skrider frem. Det kan f.eks. være problemer med hosting, tredjepartsmoduler som ikke virker, integrationer til eksterne kunde-/leverandørsystemer osv.
  • Rettelser og småændringer. Det er 100 % sikkert, at der kommer ændringer og tilføjelser til et projekt. Afsæt 20-40 % mere tid i budgetterne til sådanne opgaver.
  • Møder. Afsæt 15 % til møder/statusrapport etc.
  • Test. Afsæt 20% til test. Test må ikke laves af udvikleren.
  • Oplæring i brug af systemet. 8 ud af 10 kunder har brug for hjælp i opstartsfasen. Afsæt tid til det.

Opgavestiller: Gennemgå estimaterne. Er der taget højde for møder, smårettelser, testning, oplæring osv? Hvis ikke, få det tilføjet.

Softwareudviklere: Afsæt altid ekstra tid til møder/statusopdateringer, test, ændringer og ekstra features (og det er jo ikke dig, som tester, vel?). Husk at forklare opgavestilleren hvorfor der skal afsættes ekstra tid. Du ved hvorfor, men ofte ved opgavestilleren det ikke.

Opgavestiller: Hvis du bruger en leverandør (freelancer, firma eller naboens søn), så lad dig ikke forblænde af, at de nogle gange - ved et "uheld" eller med vilje - estimerer færre timer end de burde, for at få jobbet. De ved nemlig, at når opgaven er startet, så er det svært for dig at skifte leverandør. Pas på med altid at gå med det laveste og billigste tilbud.

Opgavestiller: Vær "hands-on". Sørg for, at du bliver briefet af den person, som er ansvarlig for udviklingen af dit projekt, minimum to gange om ugen, pr. telefon eller ansigt til ansigt. Du skal vide, hvad der foregår hele tiden, så du ikke får ubehagelige overraskelser.

Når der opstår et problem, så tag tyren ved hornene, og find en løsning. Skubbes problemerne ind under gulvtæppet, så ender de med at blive meget større.

P.S. Opgavestilleren kender aldrig alle sine behov. Behovene kommer efterhånden, som projektet skrider frem, og der kommer brugere på, eller når markederne ændrer sig. Udvikleren kan ikke forudse hvilke ændringer og tilføjelser, opgavestilleren kommer med - derfor tager softwareprojekter altid længere, end man regner med.

P.P.S Ved at lave små, korte projekter mindsker man risikoen for at tabe penge, idet man kan skifte kurs efter hvert lille projekt hvis det, som er lavet, viser sig at være forkert.

Bliv ringet op af Peter inden for 24 timer - og få en uforpligtende snak om din virksomheds behov