SEO-problemer? Her er 2 værktøjer, du bør kende

Udgivet: September 28, 2020
Senest opdateret: April 29, 2022

Estimeret læsetid: 3 minutter

Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere din hjemmeside for at sikre, at søgemaskiner er i stand til at crawle fejlfrit igennem siderne. Du kan bruge et software-værktøj til hurtigt at crawle gennem din hjemmeside, fordi det vil være alt for omfattende at gennemgå hver side manuelt. Et af de webcrawl-værktøjer, du kan bruge, er Screaming Frog SEO Spider.

(Figur 1: Interface for Screaming Frog SEO Spider. Du skal bare indtaste URL'en, så trækker værktøjet SEO-relaterede data ud og genererer automatisk rapporter for alle de undersøgte sider).

Nogle af de genererede SEO-rapporter er:

  1. Response Codes - statuskode for hver side identificeres, herunder fejl, der skal rettes som fx redirects (3xx), ødelagte links (4xx) og serverfejl (5xx). Sider med fejl skal rettes, fordi det kan skabe en dårlig brugeroplevelse og i sidste ende føre til lavere rankings.
  2. URL - find ud af, om der er URL'er med non-ASCII tegn, understregninger, store bogstaver eller dubletter.
  3. Sidetitler og Metadata - med denne rapport kan du nemt analysere alle sidetitler og metabeskrivelser og identificere dem, der mangler, dubletter, er for korte eller for lange. Dette hjælper dig også med at evaluere, om du har brug for at ændre indholdet eller ej.
  4. Billeder - med stor filstørrelse, som ikke har ALT-tekster.

Et andet værktøj, som du også kan bruge, er Google Search Console. Google Search Console (GSC) er et gratis værktøj, der er udviklet af Google til at tracke en hjemmesides organiske søge-ranking og effektivitet.

Dashboardet har rapporter om hjemmeside-relaterede oplysninger som hastighed, mobil brugbarhed, interne links, henvisning af links fra andre hjemmesider og endda sikkerhedsproblemer.

(Figur 2: Dashboard til Google Search Console. Rapporterne kan ses i venstre side af dashboardet).

Hvis du allerede bruger dette værktøj, bør du regelmæssigt kontrollere for fejl for at sikre dig, at din hjemmeside altid kvalificerer til at blive vist og ranked i Google.

Hvis ikke du bruger dette værktøj endnu, og du har brug for hjælp til at opsætte Google Search Console eller bruge dets forskellige værktøjer og funktioner, kan din projektleder hjælpe dig.

Hvis du vil, kan vi også lave en SEO-gennemgang af din hjemmeside og præsentere en rapport med mulige problemer.