Udviklingsproces

Her er hvad du kan forvente når du samarbejder med os omkring dit udviklingsprojekt. Processen, som er beskrevet forneden, er generelt gældende for systemer, sider eller apps som er af stor størrelse og hvor vi starter projektet fra bunden.

1. Gennemgang af dine behov og ønsker

Før vi påbegynder design af dit website, webshop eller app, holder vi et par Skype-møder hvor vi blandt andet:

 • Gennemgår dine behov og krav
 • Taler med dig om dine ønsker
 • Gennemgår dine designidéer
 • Gennemgår de problemer du evt. har haft med tidligere systemer
 • Fastsætter succeskriterier således at vi kan måle resultaterne.

2. Oplæg og skitser

Baseret på dine ønsker og behov laver vi i samarbejde et oplæg til din webshop som bl.a. indholder:

 • Udarbejdning af skitser (wireframe) til forsiden og de vigtigste undersider
 • Liste over de moduler som kan købes til
 • Liste over de moduler som evt. skal udvikles
 • Oplæg til hvordan data bliver flyttet, f.eks. fra en eksisterende webshop
 • Arbejdsplan
 • Tidsestimater
 • Prisoverslag
 • Liste med milestones og forventet sluttidspunkt.

3. Gennemgang af oplæg og skitser

Når vi har færdiggjort oplægget, så gennemgås det med dig via Skype. Møderne er meget vigtige, for det er her designet og funktionaliteterne fastlægges.

Når man laver it-projekter, så gælder det om at planlægge så meget som muligt før man begynder på udviklingen, da det kan være (meget) dyrt at lave ændringer halvvejs gennem et projekt.

1902 har stor erfaring med at lave it-projekter, og vi guider dig og din virksomhed hele vejen. Det betyder bl.a. at vi giver dig modstand når du kommer med nye ideer under udviklingen, for at undgå at projektet løber løbsk.

4. Design udarbejdes

I denne fase fastlægges det grafisk udtryk. Det foregår, ganske lavpraktisk, ved at din grafiske projektleder taler med dig via Skype.

 • Der laves typisk 3 forskellige designforslag såvel som 3-4 forskellige logoer (hvis du ikke allerede har et logo).
 • Du udvælger et design og logo som viderebearbejdes til det ønskede grafiske udtryk er opnået. Det kan kræve en del ændringer, og du og din grafiske projektleder vil være i daglig dialog.

1902's designer lægger meget vægt på usability, brug af de rigtige farver, knapper, størrelser, fonttyper og sidst, men ikke mindst, placering.

5. CMS-opsætning (programmering)

Programmering af systemet samt installation of tredjepartsmoduler (extensions). Afhængigt af hvilket CMS-system du vælger, samt hvilket modul du ønsker at benytte, kan det være at vi skal tilpasse modulet så det passer til dine behov.

Som tommelfingerregel gælder det altid om at købe færdige moduler.

6. Demonstration og tilpasninger

Når systemet er færdigudviklet, gennemgår vi det sammen. Det foregår via Skype, og vi har typisk lavet en testinstallation på en af vores servere som du kan bruge.

Sammen tester vi tingene og diskuterer hvilke ændringer og forbedringer der er nødvendige. Der vil altid være mindre ændringer der skal foretages inden man går live, men det gælder om at lave så få ændringer som muligt. Det er ofte bedre at lave en version 2 efter nogle måneder når man har samlet sig noget mere erfaring.

7. Installation på en valgfri server

Som kunde hos 1902 Software er man ikke bundet af specielle hostingaftaler.  Vi benytter ikke proprietære CMS-systemer, så det står dig frit for hvor du ønsker at hoste dit system.

8. Du får adgang til systemet

Efter at systemet er installeret, får du adgang til det, og vi viser dig hvordan du logger ind, laver ændringer, lægger varer ind (webshops) osv.

Du har adgang til systemet via en hemmelig URL som kun du og vi kender.

9. Indgive data

Når du har fået adgang til systemet, så kan du begynde at lægge data ind, bl.a.:

 • Oprette tekstsider og skrive artikler
 • Opdatere metabeskrivelser
 • Ændre url'er
 • Oprette varekategorier, varer, priser og rabatter.

10. Overførsel af indhold fra forrige (webshop)

Hvis du har mange varer, kan det være et enormt arbejde at flytte data fra din nuværende webshop til den nye. Vi kan hjælpe ved at automatisere processen og derved spare dig en masse tid. Det kræver kun at vi har adgang til databanken, eller at din nuværende webshop har en dataeksportfunktion.

11. Optimering

Det sidste som laves, er optimering. Her bliver systemet hastighedsoptimeret, der laves forskellige SEO-relaterede opdateringer, billeder optimeres osv. Vi venter altid til sidst med denne del og undgår derved dobbeltarbejde.

12. Gå live

Efterfølgende tilbyder vi en klippekortløsning til hjælp og support, grafisk arbejde, design af call to action, bannere osv.

Bliv ringet op af Peter og få en uforbeholden samtale om dine behov

Kontakt os

Peter Skouhus

Vi har lavet softwareudvikling og konsulentydelser for danske virksomheder siden 1998.

Peter Skouhus

Bliv ringet op af Peter og få en uforbeholden samtale om dine behov