Projektleder

Du kan ikke implementere udviklingsprojekter uden dygtige IT projektledere, der forstår både teknologi, ledelse og kundeservice.

En projektleder er den person som er tovholder med kunden og andre interessenter som er en del af projektet og 1902 Software. Vi har 3 typer projektledere:
  • Teknisk projektleder som står for alt det tekniske, herunder udvikling og installation af den færdige løsning.
  • Designprojektleder som står for alt design i samarbejde med kunden og den tekniske projektleder.
  • Testprojektleder som er ansvarlig for testning i samarbejde med både den tekniske og designprojektlederen.
Det er typisk den tekniske projektleder som er hovedansvarlig for projektet. Heraf følger at det er ham eller hende som kunden kommunikerer mest med. Ud over at lede projekterne så er det også projektlederens opgave at lave prisestimater og udviklingspecifikationer samt at følge med i nyudvikling og hvad der rører sig på markedet. Projektlederen er en meget vigtig person.

Vi giver typisk ikke kunder direkte adgang til hverken udviklere eller designere fordi vi ved at det ofte leder til misforståelser, dårlig service og sure kunder.

Og ja, vi har prøvet.

Dygtige programmører er ofte ikke super kommunikatorer. De svarer ikke altid på mails medmindre man følger op - især når det har noget med en deadline eller programmeringsfejl at gøre. Når de endelig svarer, er det ofte svært at finde hoved og hale i svaret (medmindre man selv er programmør).
Ovenstående er en generalisering. Det modsatte findes også, men man skal være heldig.

For at undgå de problemer har vi lavet et projektlederlag mellem kunden og programmørerne.
Vores projektledere ved godt at man skal svare på en mail med det samme, de ved godt at en deadline skal overholdes, og de ved godt at det ikke kan nytte noget at tale "nørdsk" når man taler med en ganske normal person der bare gerne vil have at hans eller hendes websiteapp eller webshop virker.

Alle vores projektledere kommer fra "egne rækker" og har arbejdet hos 1902 Software i minimum 3 år. Projektlederne starter ud som programmører, designere eller testere før de bliver forfremmet. Ud over at lede projekterne så udvikler/designer/tester de ca. 25-30 % af deres tid - på den måde glemmer de ikke hvordan man selv laver opgaverne, og fortsætter med at være på toppen af udviklingen.

Fælles for alle vores projektledere er at de har gode menneskekundskaber, stor teknisk forståelse og er gode til at kommunikere således at "ikke-teknikere" forstår hvad der bliver sagt.

Alle vores projektledere både taler og skriver engelsk flydende. Før projektopstart foregår kommunikationen via e-mail og Skype. Efter projektopstarten flyttes kommunikationen væk fra e-mail og ind i et projektstyringssystem således at alle som deltager i projektet (designere, programmører og testere), har fuld adgang til al kommunikation. Ud over at alle ved hvad der foregår, så undgår man at mails overses med de deraf følgende problemer. Tidsforskellen og afstanden mellem Danmark og Filippinerne har flere fordele; klik her og læs mere.

Valg af it-leverandør er næsten som at blive gift. Det er både dyrt, kompliceret og frustrerende at skifte leverandør når først man er i gang.

Vi opfordrer derfor altid nye kunder til at møde den eller de projektledere som de kommer til at arbejde sammen med, før projektopstarten. Det er faktisk lige så vigtigt som det er at tjekke kundereferencer.

På siden om 1902's ledelse har vi sat ansigt på vores projektledere.

Bliv ringet op af Peter inden for 24 timer og få en uforbeholden samtale om dine behov