En guide til PIM-systemer

Hvad er det, og hvordan kan det gavne din virksomhed?

Hvis du har en webshop eller sælger online, så har du sikkert hørt, læst eller endda selv søgt oplysninger om Product Information Management-systemer, eller PIM.

Product information management henviser grundlæggende til en række handlinger, hvad enten de er manuelle eller automatiserede, som udføres i en forretning med henblik på, at håndtere information om produkterne i dens katalog. Et PIM-system fungerer som en måde at samle disse processer ét sted på – Fra indsamling af produktinformation fra producenter og leverandører, over redigering og berigelse af denne rå information til brug for markedsføring, og hele vejen til distribueringen af information til de salgs- og e-handelskanaler hvor produkterne sælges.

PIM er et ofte debatteret emne i e-handelsverdenen, og alligevel tøver mange virksomheder (måske inklusive din) med at implementere PIM i deres egen forretning. Typisk skyldes denne uvilje ikke manglende evne til, at se fordelene ved, at bruge PIM. Adskillige artikler og casestudier har allerede påvist dets fordele. (Se afsnittet "Yderligere læsestof og casestudier" nedenfor.) Spørgsmålet, der ofte viser sig, er snarere, om PIM er gavnligt nok til at opveje omkostningerne ved implementeringen, eller om det bare er et praktisk men unødvendigt værktøj, at have. Så hvornår viser PIM sig som mere end et "praktisk" administrationsværktøj, og bliver til en egentlig forretningsmæssig nødvendighed?

Efter at have arbejdet med forskellige forretninger, der spænder over forskellige størrelser, og opererer i forskellige brancher, i de seneste 20 år, ved vi hos 1902 Software, at ikke to virksomheder er ens. I denne guide vil vi derfor ikke give et definitivt svar på spørgsmålet ovenfor. I stedet vil vi dykke ned i fire hovedemner, der vil give dig en bedre forståelse af PIM, hvormed du kan afveje dine forretningsbehov samt de øvrige faktorer og hensyn, der har betydning bag kulisserne i din virksomhed.

Yderligere læsestof og casestudier

De oplysninger, vi har givet i denne artikel, er baseret på input fra vores in-house projektledere, der har stor erfaring med PIM-implementering for forskellige kunder samt artikler på nettet:

Casestudier

Vi har samlet nogle casestudier udgivet af forskellige PIM-udbydere, der viser konkrete fakta om de fordele, som PIM kan give:

Bliv ringet op af Peter inden for 24 timer og få en uforbeholden samtale om dine behov