Sådan laver vi automatiseret testing hos 1902 Software

Automatiseret systemtest reducerer tid og omkostninger og minimerer fejl. Få mere at vide om vores automatiserede testproces – fra indledende planlægning til udførelse.

Automatiseret testing reducerer tid og omkostninger og minimerer fejl. Få mere at vide om vores automatiserede testproces - fra indledende planlægning til udførelse.

Automatiseret test udføres ved at udvikle og køre scripts, der tester et systems funktioner ved at sammenligne det faktiske resultat med det forudsagte eller tilsigtede resultat. (Lær mere om, hvordan det fungerer, og hvordan det kan gavne dit projekt i vores blog).

1. Det første skridt er at beslutte, hvilke dele af softwaren der skal testes automatisk. Herefter laver projektlederen en liste med alle de funktioner, der skal automatiseres og gennemgår den med kunden, det er typisk følgende funktioner:

 • Højrisiko- og forretningskritiske funktioner
 • Processer, der gentagne gange testes i hver iteration
 • Komplicerede testbetingelser eller funktioner, der er vanskelige at teste manuelt
 • Processer, der er tidskrævende at teste manuelt

Testscripts udføres som standard efter hver udrulning på staging og live serveren. Hvis der er andre ønsker til tidsplanen fra kunden (for eksempel at scriptet skal køre dagligt eller om fredagen på et bestemt tidspunkt), bliver det også defineret her.

2. Når listen over funktioner er færdig, defineres automatiseringsomfanget i detaljer:

 • Forretningsmæssige betingelser, der bør tages i betragtning
 • End-to-end brugerflow
 • Testscenarier
 • Testdata, der skal bruges under kørslen, baseret på testscenarierne

3. Når det er på plads, sætter vi testmiljøet op. Vi tager typisk kun de aktuelle versioner af browsere og operativsystemer i betragtning.

4. Når testmiljøet er sat op, udvikler vi testscripts.

Testscripts baseres på de krav, der er fastsat i første trin.

Under udviklingen af testscripts er der en tæt koordinering mellem udviklerne af systemet og dem, der udvikler testscripts, så alle funktionsændringer og opdateringer medtages. (Denne koordinering fortsætter, når systemet er færdigt, så testscripts opdateres, efterhånden som der tilføjes nye funktioner, eller hvis eksisterende funktioner ændres).

5. Til sidst køres testscripts (manuelt eller automatisk), og der sendes en detaljeret testrapport til projektlederen efter hver kørsel.

Hvis scriptet registrerer et problem, vurderer projektlederen problemets alvorsgrad (dvs. om det kræver en øjeblikkelig løsning eller ej).

Som nævnt ovenfor vedligeholdes scripts ved konstant at gennemgå og ændre dem efter behov, hvis nye funktionaliteter introduceres til de features, der er omfattet af testen.

Ud over de specialiserede testscripts, som vi laver til relevante projekter, har vi også udviklet et proprietært testværktøj, der overvåger vores kunders hjemmesider og webshops for:

 • Oppetid
 • Hastighed og ydeevne, der specifikt fokuserer på Core Web Vitals
 • Indekseringsstatus (robots.txt) – afhænger af hvilke sider du vælger at få indekseret
 • SSL-udløb
 • Udløb af domæne

Hyppigheden af tests afhænger af din aftale med projektlederen.

Den automatiserede overvågning hjælper os med at registrere problemer på din hjemmeside eller webshop, før de forårsager endnu større problemer.

På trods af fordelene er automatiseret testing ikke altid det bedste valg for hver test case i et udviklingsprojekt. For eksempel har UI og UX stadig behov for menneskelige øjne for at teste, at alt er korrekt optimeret. Det er heller ikke altid praktisk at implementere automatiseret test af systemer, der ikke ændres så tit, primærte på grund af opstartsomkostningerne. Hvorfor bruge penge på at automatisere testen af en hjemmeside, som kun opdateres en eller to gange om året?

Læs mere om de typer tests, vi udfører og om vores testproces. Når du starter et projekt hos os, kan din projektleder rådgive dig, om I skal vælge automatiseret test, eller om manuel test er tilstrækkeligt.

Kontakt os i dag, hvis du har spørgsmål.

Få tilsendt et link til vores prisliste

Der opstod en fejl, der er markeret med rødt. Opdater dine indtastninger og prøv igen.