Typer af softwaretests, vi laver hos 1902 Software

Vi udfører forskellige typer softwaretests – manuelle og automatiserede – afhængigt af hvad projektet kræver, eller hvad kunden har bedt om.

Manuelle og automatiserede tests

Vi laver både manuelle og automatiserede tests på tværs af web-, app- og klassiske softwareprojekter. Der er fordele og ulemper ved begge tilgange:

Størstedelen af de tests, vi udfører, er manuelle tests. Den største fordel er fleksibilitet - en QA-tester kan begynde at teste, så snart udviklingen er færdig uden at skulle forberede scripts eller bruge specialiserede værktøjer.

Der er dog nogle ulemper, såsom en højere risiko for menneskelige fejl (sammenlignet med automatiserede tests), og så kan de manuelle tests være mere tidskrævende.

Manuelle tests fungerer bedst for projekter, hvor der er mange ændringer i brugergrænsefladen (det vil for eksempel være vanskeligt og dyrt at vedligeholde et automatiseret testscript til en hjemmeside, hvor brugergrænsefladen konstant ændres, fordi testscriptet også skal opdateres hver gang man laver en ændring) eller for projekter, der har brug for menneskelig feedback – for eksempel test af brugbarhed eller ved evaluering om en hjemmeside eller en app overholder UX best practice.

Automatiserede tests udføres ved at udvikle og udføre scripts, der tester et systems funktioner ved at sammenligne det faktiske resultat med det forudsagte eller tilsigtede resultat. Selvom det kan være dyrt at sætte op, reducerer det i høj grad den tid, det er nødvendigt at bruge på at teste et projekt, når scriptet er på plads.

Da automatiserede tests ikke er afhængige af menneskelig indgriben, kan de konfigureres til at køre automatisk, når som helst du ønsker det. Dette gør automatiserede tests ideelle til dagligt at teste vigtige funktionaliteter, som kontaktformularer, beregninger eller webshops - for at sikre, at alt fungerer. Hvis der er et problem, giver systemet dig automatisk besked, for eksempel ved at sende en e-mail med en liste over de tests, der mislykkedes.

Med automatiserede tests kan du foretage udrulninger (ændringer af din hjemmeside) flere gange om dagen, hvis du vil, uden at bekymre dig om testtid, fordi systemtesten udføres automatisk af en computer.

Bemærk, at hvis dine daglige udrulninger også indeholder UI ændringer, vil der være brug for nogle manuelle tests, fordi en computer stadig ikke kan udføre pålidelige tests af brugergrænseflade. Tænk på automatiseret test som et ekstra værktøj i testværktøjskassen.

Få mere at vide om automatiseret test i vores blog, eller se vores interne proces til automatiseret test i 1902 Software.

Få tilsendt et link til vores prisliste

Der opstod en fejl, der er markeret med rødt. Opdater dine indtastninger og prøv igen.

Typer af test

 • Smoke test - En Smoke test er en ”quick & dirty” test for at se, om et stykke software stadig fungerer. Det er en måde at teste de mest basale funktioner i softwaren.
 • Integrationstest - En integrationstest er en test, der kontrollerer funktionaliteten af to eller flere dele eller moduler i det samme software (eller website). Det kaldes ligeldes for en integrationstest, når man tester en integration mellem to uafhængige systemer, f.eks. udveksling af mailadresser mellem en hjemmeside og MailChimp.
 • Loadtest - En loadtest er en test, der kontrollerer ydeevnen af et stykke software eller en hjemmeside ved at simulere antallet af samtidige, forventede brugere.
 • Regressionstest - En regressionstest er en test, der kontrollerer softwaren for at se, om nye ændringer har brudt eksisterende funktioner eller introduceret fejl.
 • Sikkerhedstest - En sikkerhedstest er en test, der kontrollerer softwaren for at se, om nye ændringer har skabt en sikkerhedsrisiko. (Bemærk: Vi tjekker udelukkende CMS-sikkerhedspatches).
 • Hastighedstest - En hastighedstest er en test, der kontrollerer en hjemmesides indlæsningstid.
 • Internationaliserings- og lokaliseringstest - Disse tests sikrer, at softwaren kan tilpasses kravene (f.eks. sprog, kultur, datoformater osv.) i bestemte lande eller regioner. For eksempel tester vi, om følgende er korrekt implementeret for internationale hjemmesider:
  • Korrekt gengivelse af tegn
  • Offentlige numre (CVR, CPR, osv.)
  • Telefon-, postnummer- og adresseformat
  • Valutasymboler
  • Tal (gruppering af cifre, decimalseparatorer osv.)
  • Dato- og klokkeslætsformater
 • Brugeraccepttest - En brugeraccepttest er en test, der kontrollerer softwaren i forhold til brugerens krav.