Umbraco CMS

Umbraco er et open source CMS som er bygget på Microsofts ASP.NET framework. Systemets fleksibilitet giver designere fuld kreativ frihed og giver udviklere muligheden for at skræddersy funktionaliteter og integrere systemet med tredjepartssystemer som ERP, CRM, PIM og mobilapps.

Hvad er Umbraco?

Umbraco er en open source CMS platform udviklet i Microsoft ASP.NET framework. Dets fleksibilitet gør at designeren og udviklere fuldt ud kan tilpasse design og funktioner efter behov og integrere det med i tredjepartssystemer, så som ERP, CRM, PIM og apps.

Umbraco blev udgivet i februar 2005 og er siden da vokset hurtigt med over 400.000 aktive installationer og over 200.000 aktive medlemmer i dets open source-community (udviklingsfællesskab). Du kan læse mere om Umbraco her.

Umbraco er open-source

En open-source platform er, i modsætning til et ophavsretsbeskyttet (proprietær) CMS system, et prisbevidst valg. Umbraco er designet som et CMS, der kan videreudvikles efter behov, eller integreres i tredjepartssystemer. Du vil som regel have brug for en Umbraco udvikler til at programmere, installere og konfigurere hjemmesiden/webshoppen.

Vi har brugt 1902 Software til vores nye hjemmeside, og vi er meget tilfredse med resultatet. 1902 Software har ydet en super service og support hele forløbet igennem, og vi vil helt sikkert bruge dem til fremtidige projekter.

Henriette Lippert Andersen
inMobile

Med basis i ASP.NET kan Umbraco danne grundlag for mange applikationer, f.eks.:

 • Klassisk CMS system til vedligeholdelse af virksomhedens hjemmeside
 • Webshops (f.eks. uCommerceTeaCommerceMerchello)
 • Publicering af nyheder til flere servere (f.eks. globale hjemmesider og nyhedssites)
 • Skræddersyede webapplikationer
 • Sociale medier
 • Blog (Men WordPress er sikkert bedre egnet til dette formål)

Ved brug af temaer kan man hurtigt skræddersy det overordnede udseende på en Umbraco hjemmeside. Med et stort udvalg af temaer, er det både rentabelt og ofte nemt at finde et tema der matcher din branding. Vi kan også lave mindre modifikationer til et færdigt tema, så det korrelerer med dine behov.

Hvis du foretrækker et helt unikt design, så kan vi skræddersy det, så det passer præcist til dine brandingbehov og formål. Dette kan udarbejdes af vores design team, eller vi kan samarbejde med dine egne designere.

Når et design er færdigt og du har godkendt det, så overtager vores udviklere og laver layouts, opsætning og konfigurerer Umbraco, inden de installerer det på dit foretrukne webhotel (vi kan rådgive dig i dit valg af hostingudbydere / webhotel).

Der er stort set ikke grænser for, hvor vidt man kan udvide Umbracos funktioner. Du kan vælge at bruge færdiglavede udvidelser til, at forbedre funktionerne på dit Umbraco site, eller vi kan udvikle en tilføjelse der passer præcist til dit formål.

For at få et bedre indtryk af mulighederne for Umbraco-udvidelser, kan du på se en liste over Umbraco extensions.

Umbraco CMS hostes af et vidt udvalg af udbydere. Med et mindre setup, vil det være tilstrækkeligt at benytte en shared eller en lille dedikeret server. Til større løsninger kan det være en fordel, at bruge Amazon Web Services eller Microsoft Azure, idet de begge er skalerbare. Uanset hvad du vælger, kan vi tage os af opsætning, installation og konfiguration.

Umbraco optimering (teknisk)

Ud over design, udvikling og installation af din Umbraco løsning, tager vi også højde for performance ved at lave forskellige tekniske optimeringer, som for eksempel:

 

Minify handler om at eliminere unødvendige koder fra serveren, og derved reducere load-tiden på hjemmesiden.

Prioritering af synligt indhold og bortskaffelse af render-blocking kode som f.eks. JavaScript og CSS i above-the-fold indhold.

Når en hjemmeside er designet er det vigtigt at billederne komprimeres, for at begrænse den tid det tager, at sende filerne over internettet. Umbraco har et indbygget værktøj, hvori billederne optimeres, inden de sendes til en browser.
Alt afhængig af hvilken slags filer du har behov for på din Umbraco-side (billeder, video, lyd osv.), kan du vælge at hoste dem på separate servere, rundt omkring i verden, så de er fysisk tættere på brugerne. Det gøres typisk ved at anvende en dataoverførselsservice, også kaldet ’content delivery network’ (CDN). Eksempler på CDN udbydere er:

For at minimere den tid det tager at sende en webside fra serveren til browseren implementerer vi browser caching. I denne proces bliver CSS og JavaScript filerne gemt på browseren så de ikke behøver sendes over nettet hver gang en bruger åbner en side. Det er tidsbesparende og gør at siden loades hurtigere – et vigtigt parameter, når det drejer sig om brugertilfredshed og søgemaskineoptimering.

Umbraco SEO

 • Konfigurerer Google webmasterværktøj.
 • Installerer Google Analytics ved hjælp af Google Tag Manager.
 • Installerer et plugin, der kontrollerer om sidetitel og beskrivelse følger fastlagte regler.
 • Opretter et sitemap til søgemaskiner.
 • Installerer "website" data schema
 • Konfigurerer korrekte ”Breadcrumbs, Organization info, og site links” (schema).
 • Hastighedsoptimerer for at opnå en høj Google PageSpeed score.
 • Tjekker for manglende side titler, duplikerer H1 tags, brudte links osv.
 • Sørger for at ”open graph” billeder og tekster er på plads.

Gratis Umbraco SEO-værktøj

Læs mere om 1902 SEO+. Et Umbraco-værktøj skabt til at administrere dit websites tekniske SEO på en let måde.