Xamarin appudvikling

Xamarin er et såkaldt cross-platform app udviklingsværktøj, som lader dig spare 35-50% i udviklingsomkostninger. Koden skal blot skrives i C#, hvorefter Xamarin oversætter den til det platformsspecifikke sprog for iOS og Android.

Native programmering med Xamarin

I Xamarin kan man udvikle ”native” uden at bruge cross-platform UI (user-interface). Det gør man f.eks. når man laver high-performance apps. Når der udvikles med native Xamarin, har udvikleren adgang til specialiserede UI biblioteker, så snart de er offentliggjort fra f.eks. Apple eller google.

På den måde kan udviklere, der arbejder med native Xamarin, dele op imod 50-70 % af non-UI-koden mellem platformene (iOS og Android). Det giver en god besparelse set i forhold til native appudvikling, hvor det ikke er muligt at dele koden blandt de forskellige platforme (iOS og Android).

Programmeringsstil

Vi programmerer i traditionelt C# og anvender ’Model-View-Model’ skema i Xamarin. I back-end systemet, f.eks. i forbindelse med serverudvikling, bruger vi MVC og Web API.

Kontakt os venligst, hvis du har brug for yderligere teknisk info.

  1. Færre udgifter, da man bruger fælles kode til alle styresystemerne.
  2. Hurtigere udvikling, idet man bruger en fælles kode til alle styresystemerne.
  3. Xamarin er udviklet i C# programmeringssprog; et meget populært programmeringssprog udviklet af Microsoft.
  4. Når styresystemer (iOS og Android) bliver opdateret, er det nemmere, at vedligeholde de forskellige apps, da der kun er én kode base og mange opdateringer foregår automatisk i Xamarin.
  5. Native apps opnår ofte langt bedre performance, når de er udviklet med Xamarin end de gør, hvis de er udviklet med andre ’cross-platform’ udviklingsværktøjer, der ofte bruger JavaScript som programmeringssprog.
  6. Xamarin er ejet af Microsoft og der er derfor stor sandsynlighed for, at det vil være tilgængeligt i mange år. Dette gør det mindre risikabelt at anvende end andre knap så gængse ’cross-platform’ frameworks.

Udover at bruge en fælles kode base til de forskellige app-platforme, gør Xamarin det også muligt for udvikleren, at bruge den samme kode i app’en som der bruges i back-end systemerne (serverne).

Eksempel: Den kode der bliver brugt til kryptering og dekryptering er nøjagtig den samme i Xamarin (appen), som den der bliver brugt på databasens server. Heraf følger at koden kun skal skrives én gang og det giver sig selv at man derved sparer både tid og omkostninger.

Da Xamarin er en relativ ny teknologi har vi valgt, at oplære vores nuværende udviklere internt, i stedet for at rekruttere nye Xamarin udviklere. Vores appudviklere har derfor som udgangspunkt en baggrund som iOS, Android eller Microsoft udviklere og er alle kyndige i C#.

Inden en udvikler går i gang med at programmere i Xamarin vil han/hun gennemføre grundig træning i Xamarin i form af kurser udarbejdet af ’Xamarin University’ og vil derudover også deltage i vores egen interne oplæringsproces. Oplæringsprocessen varer typisk 3 måneder for igangværende appudviklere og 4–5 måneder for webudviklere, der rokerer til mobil-appudvikling.

Vores appudviklere bliver eksamineret og certificeret i Xamarin efter ca. et år. Ud over vores C#-udviklere, der alle har en ’Microsoft Technical Certification’, er cirka 70% af vores appudviklere Xamarin-certificerede.

De fleste apps har en back-end (server), hvor al data bliver gemt i en databank og hvor systemet administreres. De Xamarin-udviklere, der rokerer fra webudvikling, kan således ofte programmere både app’en og back-end. På den måde, med kendskab til både app’en og back-end har de en stor teknisk fordel over non-Xamarin udviklere, der udelukkende fokuserer på en del af systemet (enten native app-udvikling eller back-end).

Ud over den formelle oplæring, har vi indført en buddy-ordning, hvor nye Xamarin udviklere samarbejder med erfarne udviklere, så de får den support de har brug for.

Sidst men ikke mindst laver vi et såkaldt ”code-review”, hvilket betyder at en anden udvikler gennemgår koden for fejl og mangler før appen uploades til appstore’en.

Få tilsendt et link til vores prisliste

Der opstod en fejl, der er markeret med rødt. Opdater dine indtastninger og prøv igen.