Native appudvikling

Native apps er apps, der er udviklet med udviklingsværktøjer tilegnet én bestemt platform. Apps bliver udviklet og specifikt tilpasset iOS (Apple) og Android (Google). Vi bruger Xcode, Android Studio og Visual Studio til native appudvikling.

  • Performance – Idet native apps er udviklet med værktøjer beregnet til én bestemt platform, følger de det styresystem 100 % (iOS eller Android). Det resulterer i en hurtigere og mere effektiv oplevelse for brugeren end de fleste cross-platform udviklingsværktøjer opnår.
  • Det er ofte nemmere at finde specialister til, at udvikle native-app end det er til cross-platform udvikling. Det skyldes at den teknologi der anvendes til, at udvikle native har været på markedet meget længere end f.eks. Xamarin har.
  • Native-udviklede apps har adgang til særlige UI biblioteker der er specifikt tilegnet bestemte mobile hardware eller software platforme.
  • Det kan være nemmere for en programmør, at bruge værktøjer tilegnet én bestemt platform, når der skal programmeres særlige funktioner, end det er at bruge cross-platform udvikler-værktøjer.

Cross-platform udvikling med Xamarin er et alternativ til native-appudvikling. Med Xamarin kan man udvikle således, at man har én source-code, der fungerer på begge platforme (iOS og Android). Appen bliver således kun udviklet en gang, men kan installeres på både iOS og Android.

Du kan læse mere om ’cross-platform’ udvikling med brug af Xamarin på vores Xamarin side.

Det er svært at give et nøjagtigt svar på det spørgsmål. En god tommelfingerregel er, hvis din app kun behøver at køre i en platform, så vælg native-udvikling. Skal din app derimod gerne køre i to eller flere platforme er det oftest bedst at bruge Xamarin.

Hvorvidt en app er udviklet i native eller i Xamarin kan du ikke umiddelbart se nogen forskel på, men du kan tydeligt mærke besparelser i tid og penge, hvis app’en skal fungere på begge platforme (iOS og Android).

Få tilsendt et link til vores prisliste

Der opstod en fejl, der er markeret med rødt. Opdater dine indtastninger og prøv igen.