Native appudvikling

Native apps er apps, der er udviklet med udviklingsværktøjer tilegnet én bestemt platform. Apps bliver udviklet og specifikt tilpasset de tre mest populære platforme: iOS (Apple) og Android (Google). Vi bruger Xcode, Android Studio og Visual Studio til native appudvikling.

Fordele ved native apps

  • Performance – Idet native-apps er udviklet med værktøjer tilegnet én bestemt platform, følger de det styresystem 100% (iOS eller Android). Det resulterer i en hurtigere og mere effektiv oplevelse for brugeren end de fleste cross-platform udviklingsværktøjer opnår.
  • Det er ofte nemmere at finde specialister til, at udvikle native-app end det er til cross-platform udvikling. Det skyldes at den teknologi der anvendes til, at udvikle native har været på markedet meget længere end f.eks. Xamarin har.
  • Native-udviklede apps har adgang til særlige UI biblioteker der er specifikt tilegnet bestemte mobile hardware eller software platforme.
  • Det kan være nemmere for en programmør, at bruge værktøjer tilegnet én bestemt platform, når der skal programmeres særlige funktioner, end det er at bruge cross-platform udvikler-værktøjer.

Cross-platform

Cross-platform udvikling med Xamarin er et alternativ til native-appudvikling. Med Xamarin kan en app udvikles således, at den kan installeres på alle gængse platforme (iOS og Android) men kun bliver udviklet én gang (man har én source-code, der fungerer til begge platforme).

Du kan læse mere om ’cross-platform’ udvikling med brug af Xamarin på vores Xamarin side.

Native eller cross-platform?

Det er svært at give et nøjagtigt svar på det spørgsmål. En god tommelfingerregel er, hvis din app kun behøver at køre i en platform, så vælg native-udvikling. Skal din app derimod gerne køre i to eller flere platforme er det oftest bedst at bruge Xamarin.

Hvorvidt en app er udviklet i native eller i Xamarin kan du ikke umiddelbart se nogen forskel på, men du kan tydeligt mærke besparelser i tid og penge, hvis app’en skal fungere i to platforme (iOS og Android).

Få vores prisliste

Bliv ringet op af Peter inden for 24 timer og få en uforbeholden samtale om dine behov