Native appudvikling

Native apps er apps, der er udviklet med udviklings værktøjer tilegnet én bestemt platform. Apps’ne bliver ”individuelt” udviklet og tilpasset de tre mest populære platforme: iOS (Apple), Android (Google) og Windows Phone (Microsoft). Vi bruger Xcode, Android Studio og Visual Studio til native appudvikling.

Se vores priser

Cross-platform

Cross-platform udvikling med Xamarin er et alternativ til native-appudvikling. Med Xamarin kan en app udvikles således, at den kan installeres på alle gængse platforme (iOS, Android og Windows Mobile) men kun bliver udviklet én gang (man har én source-code, der fungerer til alle tre platforme).

Du kan læse mere om ’cross-platform’ udvikling med brug af Xamarin på vores Xamarin side.

Fordele ved native apps:

  • Performance – Idet native-apps er udviklet med værktøjer tilegnet én bestemt platform, følger de det styresystem 100% (iOS, Android eller Windows Mobile). Det resulterer i en hurtigere og mere effektiv oplevelse for brugeren end de fleste cross-platform udviklingsværktøjer opnår.
  • Det er ofte nemmere at finde specialister til, at udvikle native-app end det er til cross-platform udvikling. Det skyldes at den teknologi der anvendes til, at udvikle native har været på markedet meget længere end f.eks. Xamarin har.
  • Native-udviklede apps har adgang til særlige UI biblioteker der er specifikt tilegnet bestemte mobile hardware eller software platforme.
  • Det kan være nemmere for en programmør, at bruge værktøjer tilegnet én bestemt platform, når der skal programmeres særlige funktioner, end det er at bruge cross-platform udvikler-værktøjer.

Native eller cross-platform?

Det er svært at give et nøjagtigt svar på det spørgsmål. En god tommelfingerregel er, hvis din app kun behøver at køre i en platform, så vælg native-udvikling. Skal din app derimod gerne køre i to eller flere platforme er det oftest bedst at bruge Xamarin.

Hvorvidt en app er udviklet i native eller i Xamarin kan du ikke umiddelbart se nogen forskel på, men du kan tydeligt mærke besparelser i tid og penge, hvis app’en skal fungere i to eller flere platforme (iOS, Android og Windows Mobile).

Du kan læse mere om Xamarin her.

Bliv ringet op af Peter og få en uforbeholden samtale om dine behov

Kontakt os

Peter Skouhus

Vi har lavet softwareudvikling og konsulentydelser for danske virksomheder siden 1998.

Peter Skouhus

Bliv ringet op af Peter og få en uforbeholden samtale om dine behov