Læs hvorfor 3. parts services til videohosting er bedre end selv at hoste

Udgivet: September 22, 2019
Senest opdateret: March 19, 2024

Estimeret læsetid: 3 minutter

Videoindhold er en vigtig del af produkt- og brand-markedsføringsstrategien, fordi video er mere appetitvækkende end tekstbaseret indhold. Uanset hvor godt videoindholdet er, vil brugerne ikke sætte pris på det, hvis der er udfordringer med at se videoen (f.eks. hvis video-afspilningen stopper efter et par sekunder, hvis der er for meget buffer, eller hvis videoen ikke kan afspilles på mobile enheder).

Der er to måder at integrere (embedde) videoer på en hjemmeside:

1. Selvhosting betyder, at videofilerne uploades til den samme webserver, som hoster din hjemmeside.

2. Embedding af en video kan gøres ved hjælp af en tredjepartsservice:

  • Først uploades filen til en tredjeparts video-hostingtjeneste som YouTube eller Vimeo.
  • Derefter kopieres videoens URL og indsættes på en hjemmeside.

Her er nogle af grundene til, at embedding af videoer er bedre end selvhosting:

1. Ingen båndbreddeproblemer

Upload af videoer til din egen server kan for det første optage meget serverplads. Herudover, hvis mange brugere ser en video på samme tid, kan det sænke hastigheden voldsomt. Sidst, men ikke mindst, kan dine hostingomkostninger stige, fordi du bruger mere båndbredde end din hostingplan inkluderer.

Men hvis en video er integreret på din hjemmeside, optager den ikke ressourcer fra din egen webserver, fordi den i stedet streames fra video-hostens server.

2. Begrænsninger på filstørrelser

Mange webhost-udbydere har begrænsninger på filstørrelse ved upload af video. Varigheden og kvaliteten af din video kan derfor blive påvirket af disse begrænsninger.

Tredjeparts-hosts derimod tillader, at man benytter meget mere serverlagerplads. Du kan derfor uploade videoer af længere varighed og højere kvalitet uden at bekymre dig om filstørrelsen.

3. Videokvaliteten er bedre på integrerede videoer

Mange udbredte browsere understøtter forskellige videofilformater - MP4 til Safari, Ogg eller WebM til Firefox, mens Chrome understøtter alle de store videoformater. Hvis du vil sikre dig, at din video kan køre i alle større browsere, skal du konvertere den til flere formater. Konverteringsprocessen kan reducere videokvaliteten.

Når du integrerer en video, behøver du ikke bekymre dig om videofilformatet. Endvidere behandler tredjeparts-tjenester som YouTube eller Vimeo de uploadede videoer med henblik på en bedre brugeroplevelse. Disse tjenester forsøger automatisk at identificere en brugers internetforbindelse og enhed for at køre videoen i den kvalitet, der er bedst for seeren.

Brugere kan også vælge, om de vil se videoen i HD eller lavere opløsning. Du kan også tilpasse din video ved at tilføje billedtekster - dette er en fremragende måde at nå et publikum, der ser video med lyden slukket.

AUTHOR

Peter Skouhus

Peter Skouhus

En dansk iværksætter, der ejer 1902 Software Development, et it-selskab på Filippinerne, hvor han har boet siden 1998. Peter har stor erfaring inden for IT-udvikling, strategisk it-ledelse og salg.