Hver dag hører vi om virksomheder og enkeltpersoner, der har store problemer med at få udført selv de mindste udviklingsprojekter.
Denne artikel giver dig nogle input om valget af konsulent, uanset om din leverandør arbejder freelance eller er et softwarefirma.
Følgende begreber har fået de generelle betydninger:
- En freelancedesigner er en person, der enten designer hjemmesider, webshops eller apps.
- En freelanceudvikler er en person, der udvikler software som f.eks. hjemmesider, webshops eller apps.
- Et softwarefirma er en virksomhed, der tilbyder de samme tjenester som freelancere, men ydelserne udføres på virksomhedens kontor og af virksomhedens medarbejdere.
- En konsulent er en person, der rådgiver om, hvordan en opgave bør udføres, f.eks. en SEO-konsulent som rådgiver en kunde om, hvordan han/hun opnår en bedre placering i Google.
Sådan får man det bedste ud af sine leverandører
Jo færre leverandører du har til at arbejde på dit udviklingsprojekt, desto bedre. At få web-udvikling fra et firma, app-udvikling fra et andet og design fra en freelancer komplicerer projektstyringen og garanterer forsinkelser og dyre misforståelser.
Freelancere
Her er nogle ting at tænke over, før man hyrer en freelancer til at udføre udviklingsopgaver:
- Man bør kun give freelanceren veldefinerede arbejdsopgaver, hvor jobbets omfang ligger inden for vedkommendes ekspertise. At bede en WordPress-freelancer om at lave Magento-udvikling, kommer ikke til at fungere i det lange løb.
- Freelancere har andre kunder og kan til tider få meget travlt. Det kan få konsekvenser for leveringstiden fordi freelancere ene og alene skal løse opgaverne.
- Freelancere har også brug for ferie – og hvem skal så hjælpe dig, når din freelancer er offline?
- Mange freelancere ender med at få regulære job, når de får deres egen familie. Hvem skal så hjælpe dig, når din freelancer pludselig stopper?
Softwarefirmaer
Her er nogle ting at tænke over, før man hyrer et softwarefirma til at udføre udviklingsopgaver:
- Find ud af om du har at gøre med en velrenommeret virksomhed eller med en virksomhed, der bare uddeler arbejde til freelancere (se udfordringerne foroven).
- Man bør kun arbejde sammen med en projektleder pr. projekttype.
- Med mindre du har en god teknisk forståelse, undlad at arbejde direkte med udviklerne. Det vil med garanti føre til misforståelser og være spild af din tid og dine penge.
- Find ud af hvem der har administrator-adgang til dine systemer. Hvis din leverandør sender dit arbejde videre til en freelancer, skal du sikre dig, at du har kontakt til den freelancer, og vide hvordan hans/hendes forhold til leverandøren er. Hvis leverandøren ikke er villig til at give dig den slags oplysninger, bør du ikke benytte dem som leverandør.
- Find ud af hvem der bakker dig op, hvis din kontaktperson bliver syg, går på ferie eller forlader virksomheden. Find ud af om leverandøren har backup-personale.
- Har din leverandør et supportsystem på plads? Medmindre du selv er tekniker eller har teknisk personel ansat, vil du få brug for at kunne ringe til nogle, efter at projektet er færdigt, for at få hjælp.
- Husk også at finde ud af hvad responstiden er:
- i den normale arbejdstid.
- uden for den normale arbejdstid.