Få succes med remote samarbejde

Udgivet: April 28, 2020
Senest opdateret: August 02, 2021

Når fysiske møder begrænses, er der nærmest ingen forskel på, om du arbejder sammen med en virksomhed i din egen by eller på den anden side af kloden. I denne serie ser vi på de bedste løsninger til eksternt samarbejde med både interne teams, samarbejdspartnere og leverandører.

I den seneste tid er virksomheder over hele verden (nogle mere end andre) blevet tvunget til at tilpasse sig en helt ny virkelighed.

Teams, der tidligere arbejdede sammen fysisk, har nu skiftet til nye arbejdsgange væk fra hinanden, og videokonferencer og online samarbejdsværktøjer er blevet den nye normal.

Selv om der har været forhindringer og udfordringer, er vi efterhånden blevet overbevist om, at det er muligt at arbejde sammen uden at være sammen - og at det rent faktisk fungerer.

Remote samarbejde er dog ikke et nyt koncept, og antallet af jobs med base i hjemmet har været stigende i flere år. Nogle virksomheder har endda tilpasset deres arbejdsstyrke til udelukkende at operere online og på afstand.

Men selv med en stigende digitalisering lægger de fleste virksomheder stadig stor vægt på møder ansigt til ansigt og projektsamarbejder, der foregår i samme rum.

Der er da også visse fordele ved at være i det samme geografiske område som leverandører og samarbejdspartnere: med udviklingsprojekter er det blandt andet praktisk at kunne mødes fysisk til projektplanlægning eller hurtige statusmøder og opdateringer.

Med den aktuelle situation er fysiske møder imidlertid ikke hensigtsmæssige, og det kan potentielt komme til at være sådan i lang tid fremadrettet.

1902 Software og remote arbejde

Vores eget team her hos 1902 Software har altid arbejdet på det samme fysiske kontor indtil marts 2020, men nu arbejder vi sammen med en remote løsning.

Og måske er det nyt for os at arbejde hjemmefra, men eksternt samarbejde er langt fra uvant for os.

Som eksportvirksomhed har vi altid haft kunder i andre lande. Vi har erfaret, at det ikke er så anderledes at samarbejde eksternt i den samme region som at samarbejde med kunder fra Danmark, Australien, Norge, Sverige eller USA - når alt kommer til alt er afstand afstand uanset, hvor stor den er.

Derfor har vi sammensat en liste over ting, du skal overveje, når du arbejder med en international partner eller leverandør. Vi har konkrete værktøjer og en samling af vores bedste erfaringer, der kan hjælpe dig til større succes med en remote løsning.