Sådan optimerer du hjemmesidens hastighed

Udgivet: July 17, 2019
Senest opdateret: July 16, 2021

Lær hvordan hastighed påvirker din virksomhed og få praktiske tips til at gøre din hjemmeside hurtigere.

Siden 2009 har Google sagt, at hastighed er vigtig! Mere end ti år efter er hastighed vigtigere end nogensinde før, fordi webhastighed er gået fra at være en konkurrencemæssig fordel i forhold til andre hjemmesider i samme branche, til at være den helt gængse oplevelse som forventes af brugere hver dag, og som desuden kan øge eller hæmme konverteringsfrekvensen.

Heldigvis er det ikke svært at få din hjemmeside til at loade hurtigt. I hvert fald det meste mest af tiden.

Løsningerne er mange og let tilgængelige. De kommer i form af hastighedstest og overvågningsværktøjer, website-plugins der automatiserer optimering samt flere andre teknologier og teknikker. Nogle hastighedsoptimeringstricks kræver ikke engang værktøjer, men bare opmærksomhed og handling. Men hvor starter du?

I denne serie dykker vi ned i forskellige emner for at hjælpe dig med at komme i gang med at øge hastigheden på din hjemmeside. Hvis du allerede er forbi "begynderstadiet”, hjælper vi dig med at holde processen kørende.

Bemærk dog, at dette ikke er tænkt som en udtømmende liste over hver eneste ting, du har brug for at vide om hastighedsoptimering. Selvom vi ganske vist løber forskellige tiltag igennem, så går vi ikke så dybt ind i de meget tekniske tiltag, så en person, der ikke ved, hvordan man koder, vil alligevel kunne følge med. Dette er en vejledning til den virksomhedsejer, som ønsker at gøre noget ved hastigheden på deres website, og ønsker at lære hvordan man gør det.

Når det så er sagt, uanset hvilket stadie du er på - om du lige er ved at tage det første, spæde skridt eller er dér, hvor du har gjort det grundlæggende, og er klar til at gå videre – er hér materiale, der kan hjælpe dig til at:

Denne serie blev senest opdateret den 17. July 2019. Best practices vedr. hastighedsoptimering ændrer sig konstant, og selvom vi gør vores bedste for, at oplysningerne altid er nøjagtige, bør du altid betragte fakta hér som gældende i forhold til datoen for den seneste revision.