Hvordan integrerer du ERP med andre dele af din virksomhed?
Udgivet: April 22, 2019
Senest opdateret: February 24, 2021
Udgivet: April 22, 2019
Senest opdateret: February 24, 2021
ERP og PIM arbejder hånd i hånd, så dit workflow og informationsstyring forbedres.
ERP indeholder typisk de grundlæggende data vedrørende dine produkter, herunder priser og lagerbeholdning - men vigtigt som det er, hjælper den slags data dig ikke ret meget med at sælge dit produkt. Det er den berigede markedsføringsinformation, billeder, produkthistorier og andre aktiver, der giver dig mulighed for at tilbyde kunderne meget mere end basale produktoplysninger - og som du kan håndtere i et PIM-system.
Et PIM-system underbygger din e-handelsstrategi på flere måder, som ERP ikke gør. For eksempel kan du:
Læs vores guide til PIM-systemer her, for at lære mere om hvordan det kan hjælpe din virksomhed.
Når det er lykkedes dig at implementere dit ERP-system, er det næste skridt at sørge for at det spiller ordentligt sammen med andre dele af din virksomhed, så du for alvor får det lette og strømlinede workflow du ville have.
Workflows varierer fra virksomhed til virksomhed, og jo mere komplekst det er, desto mere kompliceret kan integrationen blive. Der er normalt to aspekter at overveje - antallet af systemer, der skal forbindes med ERP-systemet, og de forskellige måder disse systemer skal være forbundet med hinanden på.
Her er tre almindelige metoder til, at integrere dit ERP-system med de andre systemer du har i din virksomhed:
1. Færdigpakkede integrationer eller connectors. Der er forskellige tredjeparts-moduler på markedet, der tilbyder præfabrikerede connectors mellem et ERP og et andet system, gennem enten et engangskøb eller betaling for et løbende abonnement.
Nogle eksempler:
Dette alternativ er mest velegnet til virksomheder der kun ønsker at integrere deres ERP med ét andet system, som f.eks. en webshop. Det ville også fungere med linære arbejdsgange, der består af en række efter hinanden følgende processer uden særlig trafik mellem forskellige systemer.
2. Customiserede integrationer. Hvis du har helt specifikke krav til integrationen, som den gængse connector ikke opfylder, kan du lave din egen customiserede integration. Til dette får du brug for certificerede udviklere til dit valgte ERP-system, som skal arbejde sammen med det application programming interface (API), der er tilgængeligt for dit ERP-system, samt det der er tilgængeligt for din webshop eller andre systemer.
3. Multi-kanals-connectors eller integrationsplatforme. En multi-kanals-connector eller integrationsplatform virker som den centrale hub, hvor alle dine systemer er tilsluttet, så du kan få dine forskellige systemer synkroniseret uden at skulle bekymre dig om for mange forbindelsespunkter.
Med denne type integration behøver du kun at have connectors mellem integrationsplatformen og dine forskellige systemer, mens integrationsplatformen tager sig af synkronisering af data på tværs af alle de sammenkoblede systemer.
Dette er den mest effektive vej at gå, hvis du har forskellige systemer, der skal forbindes - en webshop (eller flere webshops hostet på forskellige platforme), ERP, PIM, lager og warehouse, etc.
Hos 1902 Software har vi dedikerede team af udviklere med stor erfaring i at opbygge customiserede integrationer mellem webshops (Magento, WordPress, Umbraco) og ERP-systemer, samt andre systemer (f.eks. PIM-systemer), som det måtte skulle forbindes til.
Vi samarbejder med de ERP-integratorer eller udviklere, som vores kunder bruger til at hjælpe dem med at opnå en synkroniseret og sammenhængende arbejdsgang i deres virksomheder. Vi har også konstrueret vores egen multikanal-connector, som hjælper kunder, der jonglerer med komplicerede processer i deres virksomhed.
Kontakt os i dag og vores projektledere vil med glæde svare på alle spørgsmål du måtte have vedrørende implementering af et ERP-system.