It-outsourcing - når samarbejdspartneren ikke bor lige om hjørnet

Udgivet: April 28, 2020
Senest opdateret: August 02, 2021

"Offshoring" er en type outsourcing, hvor du udliciterer opgaver eller processer til en virksomhed i et andet land, ofte for at reducere omkostningerne.

Softwareprojekter som web- og appudvikling, support og vedligeholdelse af systemer og endda grafisk design er nogle af de mest udliciterede opgaver blandt virksomheder, især hvor det ikke er praktisk at ansætte interne udviklere og/eller designere.

På grund af opgavernes komplekse karakter foretrækker mange virksomheder at lægge opgaverne ud til leverandører i samme by eller land frem for til virksomheder i udlandet, blandt andet for at undgå kulturelle barrierer, tidsforskel og afstand.

Men uden fordelen ved fysisk tilgængelighed som verden ser ud i øjeblikket (2021), er der ikke meget forskel på at arbejde med lokale kontra internationale leverandører.

Der kan selvfølgelig stadig  være udfordringer som tidligere nævnt, men med den rigtige leverandør vil du opdage, at offshore-samarbejde også har sine fordele.

Her er nogle punkter, du kan overveje, når du arbejder med et "offshore" softwarefirma:

 1. Tidsforskel

Det kan ses som en ulempe at arbejde med et team i en anden tidszone, men gennem årene har vi (og de fleste af vores kunder) rent faktisk fundet det gavnligt.

For eksempel kan vores kunder fra Europa sende os små opgaver i slutningen af arbejdsdagen, og når de kommer på arbejde næste morgen, er opgaverne løst.

Det er selvfølgelig stadig vigtigt, at du og din leverandør har et minimum af overlappende arbejdstid, så I kan have møder i realtid om projektstatusopdateringer og andet forefaldende (vores egen standard er mindst fire timers overlap).

2. Kulturelle forskelle

I udviklingsprojekter påvirker den kulturelle faktor hovedsageligt arbejdsforholdet mellem leverandøren og kunden og ikke så ofte selve arbejdet - i modsætning til andre typer arbejde, der virkelig kræver kulturel forståelse, som SEO og marketing.

Ved at opretholde gennemsigtig og konsekvent kommunikation, kan du dog let komme omkring kulturelle forskelle med din leverandør.

Så længe begge parter er enige om krav og forventninger til opgaven fra starten af samarbejdet, kan projektet snildt køre på skinner på trods af forskellige kulturelle baggrunde og indgangsvinkler.

3. Besparelser

Du kan spare meget ved at samarbejde softwarefirmaer i udlandet.

I 1902 Software er vores priser næsten 50 procent lavere end hos lokale agenturer, især i Europa, USA og Australien. (Se vores prisliste).

Ofte er højere omkostninger forbundet med højere kvalitet, og derfor vælger virksomheder at benytte dyrere leverandører frem for at spare penge på softwareudvikling i udlandet. Dette er dog ikke altid det optimale valg.

Brug din egen sunde fornuft til at få syn for sagen og tjek kundeanmeldelser og porteføljen af tidligere projekter for at kontrollere dit potentielle "offshore" softwarefirmas kvalitet og omdømme.

4. Fortrolighed og sikkerhed

Datasikkerhed er en vigtig faktor for kunders tillid til brands og virksomheder i dag, så sørg for at samarbejde med en leverandør med stramme sikkerhedsforanstaltninger og krav til datasikkerhed for at undgå at kompromittere dine data.

I 1902 Software har vi standardiserede databehandlingsaftaler, som vi underskriver med vores kunder ved starten af ethvert projekt. På den måde hjælper vi dem med at overholde EUs databeskyttelsesforordning (GDPR) om overførsel og behandling af EU-data i tredjelande.

Derudover lægger vi selv stor vægt på databeskyttelse, og vi har sikkerhedsforanstaltninger i alle aspekter af virksomheden - fysiske, tekniske og organisatoriske. (Læs vores privatlivspolitik).

5. Mangfoldige evner, viden og erfaring

Med mange tekniske talenter overalt i verden kan det være begrænsende for dit projekt kun at overveje lokale virksomheder eller freelancere.

Gennem outsourcing kan du drage fordel af at få et erfarent team med på dit projekt til halvdelen af de sædvanlige omkostninger.

Vores udviklere gennemgår måneder med intern teknisk træning, inden de arbejder med kundeprojekter, og de fortsætter med at deltage i opdateringsworkshops og vidensdelingssessioner.

Mange af dem har desuden opnået tekniske certificeringer på de platforme, de arbejder med.

Det kan være udfordrende at arbejde med en et "offshore" softwarefirma i nogle henseender, men det gælder også for lokale leverandører.

I sidste ende handler det om at vælge et pålideligt team, der kan levere det, du har brug for – med eller uden afstand.

I næste afsnit af denne serie deler vi nogle værktøjer til remote samarbejde, der kan hjælpe dig med at effektivisere modellen.

Næste: Værktøj til remote samarbejde »