Næste skridt ved PIM-implementering

Udgivet: January 22, 2019
Senest opdateret: January 20, 2022

At forstå hvad PIM er, hvordan det virker, og hvordan det kan gavne din forretning, er bare det første skridt. Når du endelig har besluttet, at din virksomhed har behov for PIM, så skal du til at vælge et PIM-system, rent faktisk implementere det, og derefter fuldt ud integrere systemet i dine forretningsprocesser.

Valg af et PIM-system

Et one-size-fits-all PIM eksisterer ganske enkelt ikke. Forskellige virksomheder har forskellige behov og krav, og de skal alle overvejes ved valg af et PIM-system. Her er nogle skridt, du kan tage i retning af, at vælge et PIM-system, der passer godt til din virksomhed.

  1. Undersøg, og så undersøg endnu mere. At læse denne artikel er allerede en god start. Før du overhovedet kigger efter et PIM-system, skal du først skabe dig et overblik over, hvad PIM egentlig er - Hvad det gør, hvordan det virker etc. Udover dét er du også nødt til at lave en intern analyse og vurdering af dine behov som forretning. Hvilke driftsudfordringer kan PIM løse for dig? Hvilket aspekt i din administration af produktinformation skaber for meget besvær, og kan PIM forbedre?
  2. Sammenlign og evaluer udbydere. Der er mange udbydere af PIM-løsninger på markedet, der for størstedelens vedkommende tilbyder meget ens funktioner, som også er forskelligartede og unikke. Udforsk dine muligheder, hold dem op mod hinanden og vigtigst af alt, afvej dem i lyset af dine forretningsbehov.
  3. Vælg ud fra dine egne specifikke behov. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at vælge en PIM-løsning, der ser god ud på papiret, men som faktisk er faktisk er uforenelig med din virksomhed. Sørg for, at hvert aspekt af din valgte løsning modsvarer et organisatorisk behov, som det PIM kan dække.

Et godt PIM’s anatomi - De ting, du nok bør søge efter i en potentiel løsning

Vi har sagt det før, men det kan tåle at blive gentaget: Der er ingen enkeltstående PIM, der vil fungere for enhver virksomhed, uanset størrelse, type eller industri. Alligevel, er der visse ting, du godt kan føje til din liste over overvejelser oven i dine specifikke forretningsbehov, når du shopper efter det rigtige PIM-system:

  1. Det basale. Midtimellem alle de mange add-ons eller særlige funktioner, som forskellige PIM-systemer tilbyder, skal du passe på ikke at overse de elementært funktionelle komponenter. Som det allermindste bør et godt PIM give dig et sted at lagre al produktinformation, en portal eller feature, der lader dig onboarde eller indsamle oplysninger fra leverandører og andre kilder, et system, der lader dig oprette, berige og administrere sådanne oplysninger, og en komponent, der lader dig distribuere oplysningerne til forskellige kanaler. (Læs mere på The Forrester Wave™: Product Information Management Solutions, Q2 2018)
  2. Brugervenlighed og let tilgængeligt interface. PIM leverer teknologien, men i sidste ende afhænger succesen af ​​dette af, hvor godt dit team er i stand til at udnytte det til at gøre dine processer mere effektive. Kig derfor efter et PIM, der retter sig til alle de brugere, der bliver involveret - ledelse, IT, marketing, salg, webshopmanagere, kundeservice og endda dine tredjepartspartnere som producenter, leverandører etc.
  3. Kompatibilitet med dit nuværende system. Uanset hvilken webshop eller CMS du bruger i øjeblikket - Magento, WordPress/WooCommerce, Shopify eller Umbraco - skal du sørge for, at det PIM-system, du endelig vælger, er kompatibelt og sørger for, at dit nuværende setup kan integreres.
  4. Solid support. Hvor du måske også har brug for hjælp fra en professionel tredjepart til at implementere PIM for dig, skal din egen PIM-leverandør selv have et godt supportsystem, som du trygt kan henvende dig til, særligt i den tidlige implementeringsfase.
  5. Skalerbarhed. Din forretning vil vokse, og de systemer, der understøtter den, bør kunne vokse sammen med den. Din forretnings nuværende behov er en meget vigtig faktor at overveje, men glem ikke at have tanke på dine langsigtede mål og fremtidsplaner. Den PIM-løsning, du vælger, skal kunne dække dit nuværende behov, men skal også være smidig nok til at understøtte din uundgåeligt forestående vækst og ekspansion.

Når det så er sagt, kan du selvfølgelig ikke altid forudse krav, du kommer til at møde i fremtiden. Selv mens du implementerer og begynder at bruge dit valgte PIM-system, kan du støde på behov, som måske ikke har været så klare i starten, og du vil bedre kunne bruge det på en måde, der sikrer optimal effektivitet for din forretning. Her kommer skalerbarhed ind igen og sikrer, at du først og fremmest har en løsning, der opfylder dine nuværende behov, men også rummer, at du let kan tilpasse det til dine fremtidige behov.

De bedste PIM-systemer på markedet

Du har masser af muligheder for gode løsninger derude. Til at starte med er her nogle artikler, der giver en liste over de bedste PIM-udbydere på markedet for tiden, herunder inRiver, Pimcore og vores foretrukne Akeneo PIM ...

Implementering af et PIM-system

PIM virker som et ret komplekst system - og det er det, men implementeringen er ikke så kompliceret igen, når du har de rigtige ressourcer og partnere. En PIM-implementerings succes vil i høj grad stadig afhænge af de mennesker, der kommer til at arbejde bag kulissen. Ligesom med dine manuelle arbejdsgange kræver PIM stadig et godt samspil mellem dine teams, omend mere forenklet.

Ud over implementeringen af selve systemet, skal PIM også integreres med dine eksisterende systemer, såvel som de manuelle processer dit team har været vant til. Som sådan er en PIM-implementering en proces, der håndteres bedre med professionel hjælp udefra. En erfaren samarbejdspartner kan hjælpe dig med at implementere PIM i din virksomhed på en måde, der maksimerer potentialet i din valgte PIM-løsning.

Når en klient kommer til os hos 1902 Software efter hjælp til PIM-implementering, sørger vi altid for, at vi har forståelse for de behov, de ønsker at få dækket, og de planer de ønsker at realisere i fremtiden. Vi gennemgår derefter en implementeringsplan og guider dem gennem den trin for trin. Dette er dog kun begyndelsen, da der er behov for løbende support for at sikre, at PIM-løsningen gør præcis, som den var tiltænkt at gøre og understøtter klientens forretning.

Hvis du vil vide mere om PIM, og hvordan det kan hjælpe din virksomhed, vil vores team være glad for at kunne hjælpe. Kontakt os i dag og lad os tale om dit projekt.

Lær hvordan PIM kan hjælpe din virksomhed

Vores interne projektledere kan hjælpe dig med bedre at forstå PIM i lyset af dine specifikke virksomhedsbehov.

Bliv ringet op af Peter inden for 24 timer - og få en uforpligtende snak om din virksomheds behov