Få en guide til Inventory Management Systems

Udgivet: June 27, 2019
Senest opdateret: July 15, 2021

Lagerstyring er en almindelig opgave for næsten alle virksomheder, der sælger en vare. Det siger sig selv, at man skal holde styr på de varer, man har, for at vide hvad man kan sælge. Men hvordan går man, fra blot at kende sin nuværende lagerbeholdning og at bruge lagerstyring til faktisk at komme på forkant med tingene?

Lagerstyring henviser til den proces eller serie af processer, der udføres af en virksomhed for at kontrollere og holde styr på produkterne (nogle gange inklusive råvarer og komponenter), som den sælger.

At have et ordentligt forvaltet lager er afgørende for at opretholde en jævn og effektiv drift. Hvis lageret ikke er optimalt, kan det i sidste ende skade stort set alle områder af virksomheden. For stor lagerbeholdning betyder flere omkostninger og øget risiko for spild, mens en for lille betyder, at man hyppigere løber tør for varer - og dermed opnår mindre kundetilfredshed.

Et Inventory Management System (IMS) er, som navnet antyder, et stykke software, der bruges til at styre lagerbeholdningen. Det er også kendt som et lagerstyringssystem eller lagersporingssystem, og det fungerer som en teknologiløsning, der hjælper med at undgå lagerstyringsuheld som dem, der er nævnt ovenfor, og som er almindelige i et setup primært med manuelle processer.

Et IMS findes i forskellige udformninger, men grundlæggende automatiserer det de processer, der udgør lagerstyring, og centraliserer disse processer i én enkelt platform, der kan integreres og synkroniseres med andre systemer, der underbygger virksomheden.

Dette dokument er en indføring i lagerstyringssystemer, og behandler forskellige emner som:

Bliv ringet op af Peter inden for 24 timer - og få en uforpligtende snak om din virksomheds behov